Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Interdata.dk

Introduktion

 

 

Goddag kære læsere! I dag skal vi se på et grafikkort fra den kendte hardwareproducent MSI - nemlig model R4890 T2D1G OC med 1 gigabyte RAM.

 

 

Jeg har gennemtestet MSI R4890 OC over de sidste dage, og jeg må sige at jeg bestemt ikke er blevet skuffet. Jeg er ganske imponeret over kortets formåen og ydelse samt strømforbrug. Grafiske opløsninger over 1920x1200 kan kortet sagtens klare uden at skuffe rent ydelsesmæssigt.

 

 

 

Firmaet bag er, som sagt, Micro-Star International - i daglig tale kaldet MSI. MSI blev stiftet i 1986 i Taiwan og kunne således i år fejre 23 års jubilæum. Der er altså tale om en gammel respekteret producent af hardware. MSI er meget kendt for deres bundkort og grafikkort, hvor man stort set altid kan forvente, at få en del for sine penge, til gode priser. Særligt med deres OC-editions og automatiske programmer til opdatering af  BIOS, drivere og software, er MSI helt i front. Og dette vidner bl.a. mange andre producenters tiltag om. For MSI var faktisk det første firma der introducerede automatisk opdatering af BIOS til sine produkter via Internettet og nemme programmer alle forbrugere kunne finde ud af at benytte. 

Yderligere er MSI OEM og ODM producent for en lang række andre firmaer. Firmaet har siden 2007 benyttet dual-core cell teknologi på deres bundkort der giver forøget ydelse og klarhed/renhed ved afspilning af lyd og video i høj kvalitet.

MSI er altså en gigant på markedet man ikke kan komme uden om. Og dette produkt henvender sig til den krævende entusiast der spiller 3-D spil i høje opløsninger, samt til den krævende forbuger med mindre teknisk viden, der forventer lidt ekstra uden besvær, da kortet kommer overclocket fra fabrikken af.  

GPU'en på kortet kommer fra velkendte ATI, der startede op allerede i 1985 og som i 2006 blev opkøbt af AMD, der som bekendt er verdens 2. største producent af computerprocessorer (CPU'er). Med opkøbet af ATI kunne AMD nemlig matche deres CPU'er, GPU'er og chipsæt internt, rent designmæssigt, så indenfor dette område har AMD netop hér, det der skal til for at lave særligt højtydende systemer specialbyggede til at matche hinanden. Disse platforme kaldes i dag for "Dragon". Og vort testsystem består da også netop af en Dragon-platform, med chipsæt, CPU og grafikkort der alle er baserede på AMD/ATI teknologi.

 

 

Med sådan en kombination af overlegen teknologi og MSI's glimrende fabriksoverclockning kan man kun forvente sig det bedste. Så lad os straks hyppe videre i teksten og finde ud af hvad det er MSI har begået med model R4890 OC Edition...  

NKristensen
 
Overclocker
Tilføjet:
02-07-2009 13:59:52
Svar/Indlæg:
45/0
"Dette viser déls at der er tale om et reference kort og ikke et Asus selv har bygget fra bunden af, og déls også at vi inden længe kan forvente at se ATI-brandet aflivet fuldstændigt hos AMD."

Fail 😀


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af NKristensen d. 02-07-2009 14:00:44.


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
02-07-2009 19:48:43
Svar/Indlæg:
499/175
Skrivefejl da kortene bliver sammenlignet i design 😉


Johnny
 
Superbruger
Tilføjet:
28-07-2009 11:11:46
Svar/Indlæg:
2127/11
"Kortet er 10 cm langt og dertil kan du roligt lægge ca. 3-5 cm til PCI-e strømstikkene."

Jamen dog.. Så kan det også være i mit bette Antec Solo kabinet 😛 Smutteren er hentet fra "Layout/design", anden sidste afsnit.

Der ud over: point for en temmelig grundig og veludført test. Ligeledes lækkert at se at du inkluderer strømmålinger, og ikke mindst varmede det mit hjerte at du havde inkluderet en smøre om strømforbrug ift miljøspørgsmål. Der er dømt god stil :yes:


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Johnny d. 28-07-2009 11:12:10.


saiot
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-07-2009 22:24:27
Svar/Indlæg:
7111/480
Zotac GTX-285 AMP! Bare i Entry-testen er der hele 20.000 points til forskel. Men dette skyldes alene, at Zotac GTX-285 kan gennemføre 3Dmarks PhysX deltest. Og denne teknologi understøtter AMD/ATI altså ikke (endnu).
så er det vil ikke svære en af teste nvida kort uden PhysX vile også give et beder bilet i alle spil eller bare bruge gpu scoren er vil letes da det jo er en anmelse af et grafikort PhysX komer under cpu score 🙂