Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Palit Microsystems
DK distributør: InterData

Test:

 

Følgende testsetup/maskine er benyttet til testen af kortet:

  • Chieftec bigtower kabinet med 2 x PAPST og 2 x Sharkoon 80 mm. blæsere
  • HKC USP7630 630 Watt PSU, SLI-ready – måtte udskiftes til Tagan 900 Watt PSU
  • FoxConn DigitaLife A79A-S AM2 motherboard med AMD 790FX chipset
  • Zalman CNPS 9500 AM2 low noise køler
  • AMD Phenom II AM2 Z940 Quad Core 3Ghz CPU
  • 2 X G.Skill 512 megabyte ramklodser – DDR-2
  • 2 X Corsair 512 megabyte ramklodser – DDR-2
  • 1 X Western Digital Raptor HDD - 74 gigabyte, 10.000 RPM 16 MB cache harddisk

Eksternt, professionelt KWh-meter fra elektriker til måling af Watt totalforbrug på testmaskinen og dennes monterede grafikkort, til test og referencetests. Jeg har valgt, at bruge et professionelt Watt-meter der måler hele maskinens strømforbrug, frem for at måle grafikkortenes da disses afgivelse af varme har stor betydning for hele maskinens samlede strømforbrug.

 

Software benyttet:

  • OS: Windows XP Professional 32-bit SP3, fuldt opdateret
  • Grafikkortdriver: NVIDIA WDM-referencedriver, version 182.50

Testsoftware:

  • 3DMark06 – med antialising og anisotropisk filtrering
  • HOC:ETQW benchmark tool – der er benyttet HOC Outskirts map, full screen, max settings
  • UT3Bench -  der er benyttet DM-Sanctuary map, 12 bots, sound, full screen, max. details
  • Devil May Cry 4 benchmark – max. settings, MSAAx8
  • Crysis Benchmark Tool – high settings, time of day 9
  • World of Warcraft: Wrath of The Lich King – Ultra settings, max. camera distance macro

 

Selve testen:

Her ser i nogle grafer over hvordan Palit GTX-275 896 yder, set i forhold til flere forskellige referencekort. Som vanligt, er højere tal bedre end lavere tal, da vi måler FPS/Frames per Second og benytter testtools der benytter stigende værdier:

 

Vi lægger ud med den vanlige 3DMark06 test:

 

 

Fulgt op af et udvalg af 3D-spil benchmarks, der har til formål at presse kortet til det yderste:

 

 

 

 

 

 

World of Warcraft IRL-gaming testresultater, samt testsetup:

Til World of Warcraft testen er benyttet en dedikeret 6mbit/512kbit ADSL-forbindelse, som ikke har været påkoblet andre computere. Linien er direkte forbundet til PC’en og firewallen er opsat i højtydende router/switch og ikke kørende på test-PC’en. Der er benyttet kabelforbindelse og ikke trådløst netværk. Forbindelsen bærer iflg. speedtest.net effektivt 5.9-6 mbit download og 490-500 kbit upload. Antivirus har været deaktiveret, men MSN og Ventrilo aktiveret for, at simulere normal WoW gaming.

VSYNC-mulighederne i WoW har alle været slået fra. Og der er målt frames med WoW’s indbyggede framemeter. Disse er noteret og ud fra dette er der lavet et gennemsnit. Målingerne er foretaget sent om aftenen/natten, hvor der er færrest på serveren til, at belaste grafikken og netforbindelsen til serveren. Arathor Realm server er brugt til testen. Characteren benyttet er en LVL 80 fuldt episk udstyret resto/balance druide der har ”Epic Fly Form”, samt episk ridetiger til tests ved rundridning i Dalaran Sanctuary hovedstad. Alle tests er udført i Northrend, med settings sat til ULTRA MODE, alle effekter slået til og sat til maksimum muligt og benyttende max. camera distance macro/addon, samt zoomet helt ud til maksimum. Latency til serveren har på alle tidspunkter været følgende:

Gennemsnitligt: 89 - 250 msecs, med en median på ca. 130 msecs. Har 130 msec forbindelse til serveren, eller lavere ikke været muligt har testen været udskudt, for at sikre validitet. Dailyquests brugt har været følgende: ”Blowing Hodir’s Horn” og ”Hot and Cold”, samt ”Defending Wyrmrest Temple”. Der er blevet trukket 1-2 Azure Dragons og 2-3 Azure Drakes pr. test.

Resultater for Palit GTX275 896 meg:  15-25 frames/Dalaran - 18-40 frames dailies - et glimrende resultat i WoW-testen!

Graf med referencesammenligninger:

 

Ser man på brug af WoW så ved alle WoW-spillere, at framelag kan være afgørende i raids, eller PVP/PVE. Og her yder Palit GTX-275 fuldstændigt acceptabelt for sin kategori af kort med en ganske stabil FPS og høj ydelse.

Jeg kan derfor konkludere, at Palit GTX-275 896 yder fortræffeligt ved brug i spil af enhver slags og type. Jeg har testet med flere forskellige aktuelle, moderne, samt ældre spil af forskellige slags. Og konklusionen er helt tydelig hér - man får stabile framerates og en særdeles god ydelse ud af Palit GTX-275 896.

Overclocking:

Kortet overclocker uden problemer ganske pænt. Jeg har testet ved, at skrue op for blæsernes rotationen til 100%, da kortet ellers ikke får skruet op kontinuerligt selv, før det crasher maskinen, i overclocket tilstand. Der er testet med Crysis Benchmark i 1680x1050 16Q, high settings, 45 loops/35 minutter. Testen er udført ved, at jeg stille og roligt har skruet op for GPU-core, shaderenheden og kortets RAM, indtil jeg har fundet alle 3’s smertegrænse. Der er testet, til der optrådte seriøse farvefejl, grafikfejl og artifactfejl, eller maskinen crashede under afviklingen af de 45 Crysis loops. 

Resultaterne af OC-testen af kortet taler nærmest for sig selv. Man får et stabilt OC til rimelige penge – dog ikke helt problemfrit. Blæserne må sættes manuelt til 100%, siden være pillet af kabinettet og en strømforsyning langt over producentens anførte krav måtte benyttes. Benyttes en strømforsyning som lige kan drive kortet ved normal brug, crasher dette maskinen med det samme, ved bare 10 MHz overclocking, eller mere en 15-30 minutters brug under høj belastning.

Overclockning-testen blev gennemført således:

Tools brugt:

  • RivaTuner version 2.24
  • GPU-Z version 0.3.34
  • Crysis Benchmark Tool version 1.0.0.5

 

Og vi har overclocket “fra og til” således hér:

 

 

Skema over overclockingen:

 

Overclocktest:
Normalværdier:
OC-værdier:
MHz overclock:
Procentgrad OC:
GPU clock:
633 MHz
721 MHz
88 MHz
13,9 %
Shader Unit clock:
1404 MHz
1549 MHz
145 MHz
10,32 %
Memory/RAM clock:
1161 MHz
1260 MHz
99 MHz
   8,52 %

 

Et meget flot resultat synes jeg, ved brug af RivaTuner, som de fleste tekniske personer, vil kunne finde ud af at bruge. Jeg vil betegne overclocking-resultatet, som brugbart i produktion (real life gaming/design). Dette mener jeg, da kortet holder temperaturerne acceptable. Der måles 55 grader på GPU og Shaderunit, samt ca. 50 grader på PCB og memory.  Dog skal blæserne køre på belastende 100%. Og som nævnt tidligere, larmer dette kort helt uacceptabelt meget med blæserne sat til bare 60%. Jeg vil konkludere, at Palit GTX-275 896 overclocker ganske pænt – også selvom Palit har monteret egen vertikal køleløsning og ikke en radial referencekøleløsning. Kortet klarer nogle fine %-er ved overclockning. Produktet har derfor et godt potentiale, for folk der kan lide at pille ved den dybereliggende finjustering og overclockning. Specielt da selv ”tortur-benchmarkingen” forløb uden crashes, grafikfejl, renderfejl, eller overophedning af nogle af kortets zoner. Da kortet er meget følsomt for selv de mindste indstillinger på GPU, Shader og Memory, er der lagt op til mange timers underholdning, hvis man vil finde lige præcis sit eget systems og grafikkorts specifikke grænser.

 

Her er et screenshot fra GPU-Z temperaturmålingen efter gennemførsel af Crysis benchmark, 15 loops (11,25 minutter) i opløsning 1680x1050 max. settings, foretaget 3 sekunder efter testen afsluttede, hvor kortet var overclocket til det maksimalt mulige på denne testmaskine:

 

 

Resultater af Crysis benchmark med og uden OC:

 

1650x1050, max. settings, overclocket 45.83 FPS
1650x1050, max. settings, fabriksclocket 40.53 FPS

 

En forskel på "hele" 5.3 FPS. Der er altså ikke tale, om de vilde resultater, rent FPS-mæssigt ved min overclockingtest af Palit GTX-275’eren.

Men rent procentmæssigt giver det en øgelse i FPS på 14.38%. Så anskuer man resultatet i procenter, så yder Palit GTX-275 896 glimrende under overclockning! Man bør altså ikke altid se på kun de rå tal, men også huske at tænke i procenter for at få hele billedet med  :)

Temperatur og blæserhastighedsmålingerne taler for sig selv i overclocking-testen. Det tegner ikke på der er ret meget mere OC og tweaking potentiale i Palit GTX-275 896, end det jeg har opnået i min gennemgang af kortet. Og temperaturerne på kortet OC’et og uden OC, ligger da heller ikke særligt langt fra hinanden. Ydelsesmæssigt er der altså ikke meget at hente, ved OC af kortet, rent FPS-mæssigt i højere skærmopløsninger og grafikkvalitet. Men går man op i overclocking og procentværdier, så er der rent faktisk en del at hente hos Palit GTX-275 896. Med vandkøling eller ekstremkøling vil kortet ganske givet kunne yde endnu bedre, end det jeg har kunnet opnå.

Selvom jeg tvivlede en del på køleløsningens formåen, må jeg sige, at kortet faktisk både overclocker og holder temperatur ganske udemærket, med sin fabrikskøling. Denne må dog sættes til 100% (meget) støjende rotation for, at kortet ikke skal gå ned under overclockningen. Med standardindstillinger på blæserne går testmaskinen ned efter ganske få sekunder i Crysis benchmarken - og det også selvom der kun overclockes rimeligt "småt".

 

World of Warcraft temperaturtest NON-OC til sammenligning:

Her er et shot fra GPU-Z temperaturmålingen efter 30 minutters kontinuerlig spil i World of Warcraft: Wrath of The Lich King, i 1680x1050 ULTRA settings, brugende max. cam distance macro/add-on, non VSYNC, havende udført Hodir Dailies x 2 og Wyrmrest Temple Daily x 1 flyvende, fighting 1 dragon + 3 drakes, foretaget 3 sekunder efter testen afsluttede:

 

 

Jeg kan kun konkludere, at Palit GTX-275 896 yder helt fantastisk indenfor sin klasse! Men alle gode ting kommer som sagt ikke uden omkostninger. Og i dette tilfælde er omkostningerne larm, varme og et højt strømforbrug.

 

Vi springer derfor hastigt videre til konklusionen af vor test af Palit GTX-275 896, da vi nu har fået et dybt kendskab til dette ... Desuden mange tak til Emillos for lån af Excel-skema til grafer!

 

cybercb
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
30-05-2009 00:33:59
Svar/Indlæg:
1470/40
Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes godt nok den køler ser ud som andre kølere fra andre producentre. Den enested forskel jeg lige kan se mellem palit og min eget gtx260 er, at palits er sort, hvor mit er rød 😛
Billeder af mit grafikkort er i min profil 🤡


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
30-05-2009 00:51:39
Svar/Indlæg:
499/175
Af de andre kort i samme klasse jeg kunne finde var Palit det eneste der ikke brugte radialblæserløsning :)


Cannon
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 04:19:51
Svar/Indlæg:
298/7
#1 Nu ejer Palit jo så også Gainward, mon ikke det er derfor at din køler minder meget om den på Palit kortet.


Xtream_metro
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 08:33:00
Svar/Indlæg:
252/18
Det er da ikke en radial blæser som sidder på det kort der..


Edit: DUmme mig ikke læse så godt DOH!!!! 🤡
læste det som at palit var det eneste kort med radial blæser. :D


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Xtream_metro d. 30-05-2009 08:36:09.


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
30-05-2009 12:33:07
Svar/Indlæg:
15982/637
Der var da godt nok meget fokus på WOW der.


genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 15:07:54
Svar/Indlæg:
798/19
Det kan ikke passe det med strømforsyningen. Hvis den kan trække det Zotac GTX285 kan den også trække testkortet. Det må være en fejl 40.

Det er svært at måle ordentligt på den måde, som det bliver gjort i testen, og det kræver nok at man skal op i noget i stil med en seasonic 80 plus gold strømforsyning, hvis man skal have en rimelig sikkerhed for gode resultater.

Men det er helt sikkert et problem for hr. og fru Jensen (som jo er storforbrugere af high-end installer-selv grafikkort), at det har så højt et strømforbrug.


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
30-05-2009 15:22:50
Svar/Indlæg:
499/175
Hr. og Fru Jensen (som min mor og hendes mand) kunne uden problemer have læst bagpå min søsters PSU og så købt dette kort til hende, i den tro at maskinen kunne trække det udfra, hvad der står på kassens klistermærke.

Kortet befinder sig pris og typemæssigt midt på skalaen pt. imellem HD4770, GTS-250 og GTX-260 i den lave ende, samt GTX-280, GTX-285 og GTX-295 i den høje ende. Så min familie kunne altså uden problemer have købt kortet og forventet det ville virke i en PC der holder kassens specs. Det sammen kunne være sket for den første gang bygger sin nye PC selv, helt fra bunden af.

Så ja - jeg finder at det er et reelt problem specs på kasse ikke matcher det "rigtige" krav. Og der er ikke sket "fejl 40" hér hos mig. PSU'en vi startede med kan trække Zotac GTX-285'eren. Men med Palit GTX-275 kan jeg højest lige starte noget i 3D før den crashede maskinen. Denne fejl var konstant. PSU blev byttet ud. "Fejl" forsvandt.

Men hvorom alting er, så er dette ikke en diskussion, om hvorvidt Hr. og Fru Jensen kunne finde på, at købe Palit-GTX 275 eller ej. Det det drejer sig om, er at dokumentation og kassens oplysninger skal passe. Og i dette tilfælde gør de det tydeligt vis ikke.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af WinterSilence d. 30-05-2009 15:34:20.


genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 16:02:10
Svar/Indlæg:
798/19
Okay, men strømforbruget er jo stadivæk lavere i testen i forhold til det, der er angivet for Zotac kortet, så fejlen ligger jo tydeligvis ikke i hvor mange Watt, der er opgivet. Det må stadigvæk enten være et defekt kort eller noget andet, der spiller ind.


saiot
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 17:31:00
Svar/Indlæg:
7111/480
er der en spicel grund til du ikke bruge nyste driver fra nvida


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
30-05-2009 18:04:12
Svar/Indlæg:
499/175
Ja. Grunden til at der ikke blev brugt seneste driver fra NVIDIA er, at jeg startede med at teste reference baseline med driver 182.50 på en helt ny testmaskine. I mens testen var ved at blive lavet, efter jeg havde fået mine referenceresultater og resultaterne af kortet var lavet 75% færdige, blev den nye driverversion frigivet. For at give et korrekt sammenligningsbillede valgte jeg, at afslutte testene med samme driver, som jeg var startet op med, for ikke at give et forkert testbillede, rent drivermæssigt, samt også set i forhold til referenceresultaterne. Havde jeg opgraderet driveren undervejs, skulle jeg have haft repeteret ikke kun alle testene af GTX-275, men også alle referenceresultaterne. Da jeg samtidigt også stod og skulle opgradere testmaskinen med dobbelt ram og nyt OS valgte jeg altså derfor, at holde mig til samme driver brugt på alle kort for, at give den mest korrekte baseline 🙂 Men det er ganske glimrende du spørger indtil min måde, at teste på, da valg af drivere har meget, at sige 🙂


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
30-05-2009 18:09:10
Svar/Indlæg:
499/175
Og med hensyn til strømmåling kan jeg sige, at jeg bruger et professionelt Kwh-meter der både opsamler gennemsnit, samt viser forbruget i real-time. Og det jeg har påpeget er, at Palit GTX-275 på en PSU Palit siger der kan trække dette, faktisk overbelaster PSU'en ganske betydeligt og laver nogle peaks i forbrug der ikke er acceptable for kortets specifikationer 🙂 Da disse problemer ikke er set med baseline test af Zotac GTX-285 AMP! OC Edition finder jeg dette designmæssigt uacceptabelt. I følge min mening burde Palit have anført nogle mere konservative specifikationer for PSU'ens størrelse ved brug af dette kort.


genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 18:17:17
Svar/Indlæg:
798/19
#11 Jeg er sikker på dit Kwh-meter er tip-top, det ændrer ikke på, at det er en dårlig måde at måle på - ikke pga. udstyret, men på grund af du måler udenfor systemet, og strømforsyningens effektivitetsgrad kan svinge alt efter hvor meget du trækker ud af den på et givent tidspunkt samt temperaturen i strømforsyningen.

Du burde kontakte Palit og høre deres bud, eller eventuelt få et andet kort til test. Det lyder som om testkortet er defekt, hvis det kommer med de udsving, du beskriver.

550W er og bør være meget konservativt sat, for et kort, der slet ikke burde kunne få selv en bambus 550W i knæ i et almindeligt system.


gabbadoo
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 18:20:21
Svar/Indlæg:
3065/208
#12 Har du skrevet en ansøgning?


genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 18:25:05
Svar/Indlæg:
798/19
#13 burde jeg?


WinterSilence
 
Overclocker
Tilføjet:
30-05-2009 18:36:58
Svar/Indlæg:
499/175
#12:

Vore interne testprocedurer siger, at hvis vi kan så måler vi strøm med et eksternt Kwh-meter "at wall socket" - altså samlet forbrug for hele testmaskinen, beregner gennemsnit af disse og noterer "spikes", mv. Og det ser jeg ikke noget problem i, da mange andre review-sites gør nøjagtig det samme 🙂 Jeg kunne selvfølgelig have bedt, om et andet eksemplar af kortet. Men da det jo viste sig det kører klippestabilt med en større PSU og den mindre PSU trak GTX-285 fint er og bliver min konklusion altså, at strømforbruget for kortet enten ikke er anført korrekt, eller ikke konservativt nok sat/oplyst.


genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 18:38:44
Svar/Indlæg:
798/19
#15 Jeg siger ikke, at du kunne have gjort det anderledes, jeg er bare uenig i konklusionen, fordi den efter min mening er forkert, og det er derfor jeg kommenterer det :)

550W skal være nok til det kort, ellers er der noget galt.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af genuz d. 30-05-2009 18:39:37.


saiot
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-05-2009 19:59:01
Svar/Indlæg:
7111/480
10# ja driver kan have meget af sige fant for noget tid siden en test af et 9800GX2 med gpu score i vangtet og der var godt nok en stor forksel på same core clok og det hele det enste jeg kune fine var af det mårte være driver der gav så meget men kan godt se du ikke har kune gøre det anerledes man må jo gå på kompremi et sted er ikke ment negatyvt men de nye driver kune være de lige finpuset et par ting til GTX 275 som jo er rimlig nyt men som du selv siger så skule du starte forfra for ikke af driveren ikke også gav noget til de andre kort


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
30-05-2009 22:16:00
Svar/Indlæg:
15982/637
Har i overvejet muligheden, at det intet har med watt at gøre ? Lige som nogle bundkort brokker sig med visse PSU'er, så kan det også ske med grafikkort. Hvis der nu blev brugt et andet mærke PSU men med samme watt output er der slet ikke sikkert at der var problemer.
Det er set før... mange gange.


Xtream_metro
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-05-2009 06:32:48
Svar/Indlæg:
252/18
Syns i skal prøv en Billig BAMBUS PSU som eks en sempra til 199 fra BJ-trading den har masser af ampare og er på 520 watt. Hvis den kan (det skulle den.. (kan trække et atix2 kort) så er det jo løst..



klonen
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-06-2009 14:40:08
Svar/Indlæg:
599/14
Synes lige jeg ville komme med mit indspark her.

Jeg kører med et Gainward 275 kort med 896MB ram og som har samme køler som den på Palit kortet. Mit system består ellers af E8400@3.6GHz, 2x2GB ram, 4 HD (2x320GB, 2x500GB), dvd brænder og Audigy 2 lydkort.

Alt dette bliver trukket af en Antec 380W strømforsyning som er opgivet til 2x16A ved 12V, og jeg har ikke haft nogen problemer af nogen art.

Her er mine effektmålinger:
Idle i windows: 131W

WoW Dragonblight: 198W

GTA4: 250-300W

3D Mark 06: 250-302W
3D Mark 06 (CPU test): 170-200W

WoW samt GTA4 er kørt i 1280x960, med High settings i begge på alt. Dog ser det ud til at når GFX kort er belastet så er CPU usage kun på omkring 50-60%, og når CPU er 100% loaded så er GFX kort sandsynligvis ikke særlig belastet (for det er på disse tidspunkter at Watt forbrug er lavest under de respektive tests).


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af klonen d. 02-06-2009 19:27:06.