Vi skal nu til at se nærmere på det software der følger med Asus MA3850M, og her er det især Splendid, som styrer farveprocessoren, vi vil beskrive indgående. Som en sidenote hertil, bliver vi nødt til at fortælle om de vedhæftede billeder:
Da det ikke er muligt at tage et screenshot af hvordan, og hvad Splendid gør ved skærmbilledet, har vi taget billeder med et digital-kamera af skærmen. Billederne der derfor selvsagt er af ringe kvalitet, som på ingen måde afspejler hvordan kvaliteten på billedet er med Splendid, er med for at give et billede af hvad der er muligt med vores testprodukt.
Splendid
Der skal jo noget software til, for at styre hvad der sker i den indbyggede farveprocessor. Dertil har Asus lavet et stykke software med navnet Spendid.
Det første der falder i øjnene når man åbner programmet, er de to afbillede skærme i toppen. Man vælger ved at klikke på dem, enten LCD-TV eller Monitor. Om forskellen mellem de to profiler, vil jeg sige, at det især er skarpheden der er mere markant på LCD-TV ift. Monitor. Det virker meget logisk, da man hurtigt vil opleve tekst på en computerskærm, blive meget gnidret med for meget skarphed, hvorimod et TV-billede i en god kvalitet nyder godt af det.
Splendid indeholder tre forskellige profiler, der automatisk bliver aktiveret ved forskellige aktiviteter. Der findes Photo Mode, der er generelt for billedet i Windows og ved billedfremvisning osv. Video Mode bliver aktiveret når der afspilles filmklip, DVD-skiver osv. Til sidst er der Game Mode, der er aktiv når man spiller spil på computeren. Hver kategori har tilmed fire underkategorier, hvoraf de to er forudindstillede, og de to sidste er fuldt programmérbare.
Photo Mode |
Natur
Vivid
CustomizeA
CustomizeB |
Video Mode |
Action Movie
Theater Mode
CustomizeA
CustomizeB |
Game Mode |
FPS Game
RPG/RTS Games
CustomizeA
CustomizeB |
Jeg vil ikke bruge tid på at fortælle om hvordan de forudindstillede profiler er at se på, da det for det første er meget individuelt hvad man synes ser bedst ud, og for det andet, så er der jo muligheden for at lave sin helt egen, hvis ikke man er tilfreds med de forudindstillede.
Vælger man selv at indstille på profilerne, så foregår det ved at man først vælger Customize, og derefter skal man så vælge hvilken af de to forudindstillede profiler, man vil basere sin nye profil på. Når det er gjort, så har man mulighed for at indstille på disse fem kategorier:
Brightness
Saturation
Hue
Contrast
Sharpness
Det er muligt at indstille billedet med stor nøjagtighed i disse fem kategorier, og vi havde ingen problemer med hverken at gøre billedet ekstremt lyst og mørkt, og heller ikke med at fjerne eller overdrive farverne. Vi brugte demo-funktionen fra programmet, der viser det optimerede billede til venstre, mens det originale er til højre. Overgangen kan være lidt pløret, men det skyldes at overgangen flytter sig konstant mellem højre og venstre, og at det kamera vi har taget billederne med, ikke har verdens hurtigste lukketid.
|
|
Brightness & Contrast i bund |
Brightness & Contrast på max |
|
|
Hue & Saturation skruet helt ned |
Hue & Saturation skruet helt op |
Der er selvfølgelig mange andre muligheder og kombinationer, men ovenstående er som sagt udelukkende eksempler, da vi ikke har mulighed for at gengive "det rigtige" billede for jer. Den sidste, men ikke mindst betydelige feature, er muligheden for at lave hot-keys til de profiler man har indstillet. Det er altså rigtig smart, da man så f.eks midt i et spil, kan ændre på skærmens egenskaber med et trylleslag, eller hvis man er udtilfreds med billedet på en DVD-film, ja så kan man i kraft af hot-key funktionen vælge en anden profil, uden af afbryde det man er igang med. Det er også en meget nyttig funktion for f.eks grafikere, photoshoppere og lign. der kan få hjælp med f.eks at skelne pixels i ensartede farver fra hinanden, ved at vælge en profil der måske ikke ser køn ud, men som i stedet kan fungere som arbejdsredskab.
Mere software på næste side.