Introduktion
Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden, der er kommet noget nyt fra AMDs side. Den sidste store nyhed var X2 processorerne med dual core og derefter har der ikke været meget andet at byde på, end et par hastighedsforøgelser i FX serien og Opterons til Socket 939. Der har gået rygter om indbygget PCI-Express controller og helt at springe over DDR2 undstøttelse og i stedet gå til DDR3, men det er enten usandsynligt eller har meget lange udsigter. Det skulle dog vise sig, at AMDs næste punkt på listen var en memory controller med understøttelse for DDR2 samt et sokkelskifte.
DDR2 RAM er ikke nogen nyhed på markedet og DDR1 er ikke ligefrem udkonkurreret, bl.a. pga. Intels knap så imponerende skift og AMDs fasthold i DDR1. Nu er det blevet AMDs tur til at tage springet og fremtiden for DDR1 RAM ser noget dyster ud, men forhåbentlig kommer vi til at se en stor vækst i DDR2 markedet bl.a. indenfor low latency DDR2 RAM, som indtil nu har været den store fordel ved DDR1.
Hvad AMD ellers har i godteposen, er der ikke mange som kan sige med sikkerhed, men dual core udgaver af Turion 64 og AMDs Live! er to ting, som vi kommer til at se mere til. Opdateringen af K8 arkitekturen, K8L, skulle også være et rimeligt sikkert punkt på AMDs liste og det samme gør sig gældende for 65nm proces. Sammen med K8L kommer vi til at se delt L3 cache, flere HyperTransport links og mulighed for Co-processorer via disse. Et af de lidt mere løse rygter, er AMDs "Reverse HyperThreading", som skulle sætte AMDs dual core processorer i stand til at udnytte begge cores til at regne på én tråd. Dette anses af mange blot som et PR stunt fra AMDs side, for at tage lidt af opmærksomheden fra Intels meget lovende Core 2 processorer. Skulle Reverse HyperThreading vise sig at blive en realitet og samtidig have en rimelig effektivitetsgrad, kan vi komme til at se en Athlon 64 X2 3800+ lammetæve en FX-57 eller Core 2 processorer i singlethreadede applikationer. I multithreadede applikationer vil Core 2 og FX-62 dog stadig være de bedst ydende fra hhv. Intel og AMD.
Indtil da må vi nøjes med DDR2 RAM understøttelse - lad os se på om AMD kan klare skiftet med større succes end Intel kunne.