Chipdesignet er lidt en splejsning mellem Geforce6 og Geforce7. Det er en ganske lille chip og er lavet for at man kan producere store mængder chips til så få penge som mulgt. Chippen består først og fremmest er 3vertexshadere, hvilket faktisk er ret mange for sådan et lille kort. Derunder har vi en Quad af 4pixelpipelines. Disse pipelines er taget direkte fra resten af nVidia's Geforce7-serie. Den har nemlig 2 ALU-enheder per pipeline, hvilket betyder at den kan producere op til 8 avancerede shadere per clockslag. Shadere er de moderne flotte effekter som et moderne spil består af og her er det i dag vigtigt, at man kan lave mange af denne slags beregninger for at kunne udnytte chippen optimalt. Til sidst består den af 2 ROPs. Det betyder at den kan skrive 2 pixels til hukommelsen per clockslag og dermed skærmen. Og hvorfor skal den så kunne tage op til 8 shader-pixels-per clock. Jo af den simple grund at en pixel i dag behandles flere gange inden den ryger på skærmen. Alle de flotte skærmeffekter tager mere end en clockcyklys og sløver chippen en del. Der er altså ingen grund til at have flere ROPs, hvis de ikke benyttes. Det ville være spild af transistorer.
Det sidste der nok er værd at bemærke er at 7300GS kan udnytte TurboCache-teknologien. En teknik hvor at grafikkortet kan udnytte system-rammene som var det dens egne. Her vil 7300GS med 256MB-ram optage yderligere 256MB af systemrammene og får derved 512MB i alt.
Sammenligning med andre kort
Geforce7300GS er rettet mod ATi's RadeonX1300-serie, de er på mange områder to forskellige kort. nVidia satser på 64bit ram med høj hastighed og de fleste ATi X1300 har 128bit-kredse men med lav hastighed. Geforce7300's skal hovedsageligt tage over efter Geforce6200 og 6500. 6200TC har jeg en klar fornemmelse af bliver siddende på markedet som absolut low-end, hvilket ikke er skidt. 6200TC kan fås til priser fra omkring 300kr. Om Geforce7300GS kan nå hastigheder omkring X1600 vide ikke helt, men der går som sagt rygter om en 7300GT hvis formål muligvis er at slå bunden ud af ATi mainstream-klasse.