Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: n/a

X3 ReUnion og Need For Speed Underground2


X3 Reunion er nok det nyeste spil der er med i mine test. Spillet er hårdt grafisk da de bruger nogle enorme rum-scener pga. spillets handling i universet. Dvs. at det sætter store krav til grafikkortet at kunne beregne langt ud over fire vægge. Samtidig er der enorme rumfartøjer, asteroider og meget høje polygontal sammen med de nyeste tåge-effekter (pixelshader) der gør dette spil krævende og perfekt til test.
Det andet spil er det lidt ældre "Need For Speed Underground 2" der med sine flotte og realistisk shadereffekter, flere forskellige former for lys, placeret mange steder, tvinger computeren til at lave detaljerede og krævende skygger. Need for Speed-serien er en serie bil-spil og NFSU2 som det bliver forkortet er det næst-nyeste i serien.


I X-spillende i dette tilfælde det nyeste X3 er kendt for at have en klar ATi-fordel. Det ser vi generelt også her, og X1300 er hurtigst så snart vi fylder detaljer på. Samtidig får vi i denne test set en af manglerne ved 7300-serien. Det mangler understøttelse for 8x antialiasing som langt de fleste nyere geforce-grafikkort kan. Kortet kan ret sikkert godt lave 8x, men nVidia har nok valgt at det ville give et så stort huk i ydelsen at de ville være ubrugeligt.


Her ligger Geforce7300GS sig klart foran X1300. Men for begge tos vedkommende er det helt umuligt at spille ved så lav en hastighed. Jeg ga' mig endda i kast i medium-details med 7300GS og spillet var stadig ikke noget fornøjelse. Her har man altså brug for noget kraftigere. Shader3.0 eller ej. Det er ligegyldigt når man alligevel ikke har ydelsen til det.