Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: n/a

3Dmark03, 05 og 06


3Dmark er en specifik test specielt til at teste hardware og især grafikkort med. Futuremark står for produktet ligesom en masse andre test-programmer. Der findes ingen spil ligesom 3Dmark. 3Dmarks vigtigste egensskab er at teste moderne hardware i fremtidens krævende grafik. 3Dmark har tidligere fået meget kritik for at være styret af driveroptimeringer. Dette er til en vis grad korrekt. Nogle mener det er skidt, men jeg er af den flok der mener at grafikchip-producenter skal have lov til at optimerer deres drivere til 3Dmark, ligesom til alle andre spil. Det kan kun give brugeren bedre ydelse, og producenterne for ofte at hører for det, hvis det går ud over billedekvaliteten, som da XGI lavede deres Volari Duo-kort med en driver med virkelig dårlig billedkvalitet. Jeg bruger de tre nyeste test.

  • 03 er generelt kendt for at være meget grafikkortkrævende, og understøtter alle grafikkort med støtte for DirectX7 og derover (dvs.alle Geforce-kort og radeon-kort (undtagen Radeon7000) Samtidig var det den første 3Dmark med test til DirextX9 og shader2.0-egenskaber.

  • 05 var den første 3Dmark udelukkende til DirectX9-kort og med optimeringer til den udvidede directX9 med shader3.0-egenskaber.

  • 06 er den nyeste 3Dmark og kan bruges af alle grafikkort med DirectX9-egenskaber. Men halvdelen af testen bruger kun shader3.0, så for at få mange point, er et grafikkort med shader3.0-understøttelse en nødvendighed.


    Her ser vi at X1300kortet fra Gecube slet ikke har det samme potentielle overskud som Geforce7300GS har.



    Så vendte billedet. X1300 er nu pludseligt en tand hurtigere. Og mon ikke det var gået endnu hurtigere med 128bit-ram.



    Igen ligger X1300-kortet og Geforce7300GS side om side. Faktisk er jeg mest imponeret over X1300-kortet, da det er en smule ældre, har passiv køling, og noget langsommere ram end geforce7300GS. Det er ganske imponerende det kan følge med her.