Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: n/a

Støj





MSI's løsning er en af deres egne guld-kølere. MSI har de sidste 3-4år benyttet sig af disse guldfarvede kølere på rødt print., og havde med GeforceFX5900 et af de mest støjsvage grafikkort på markedet. Herefter blev MSI's image ofte at deres kølere har været af en bedre kvalitet end hvad man ellers ser, men MSI og nu også begyndt at benytte sig mere af standard-kølere. Geforce7300GS er dog en af de få, der har fået monteret en guldkøler på et rødt print, men i dette tuilfælde må jeg nok indrømme at jeg ikke føler de har gjort det rigtige. Et sådan low-end-kort bør ikek have blæsere monteret overhovedet, og burde blot have en godt veldimensioneret køleprofil. Uanset hvad er en blæser en ting der både kan gå i stykker og hvis ikke de larmer, kan de med tiden komme til det..
Blæseren er dog ikke særlig støjende, og som tidligere nævnt plejer de at være af en ganske god kvalitet, så jeg tror ikke man skal være bange for at købe dette kort, jeg havde bare gerne set den anden løsning, da den burde være mulig.




Strøm



I vores strømtest måler vi strømforsyningens strømforbrug. Dvs. at de grafer vi ser herunder ikke er grafikkortenes strømforbrug, men forskellen på den samme computer med forskellige grafikkort i.
Strøm-testen er ikke kun vigtig for at holde eludgifterne nede, men også med til at holde temperaturen og støjen på et fornuftigt niveau.
Efter opfordring fra vores brugere, vil jeg for fremtiden ikke længere måle i Kwh, men i gns.-watt for enkelthedens skyld. Jeg tager stadig udgangspunkt i Kwh når jeg måler, hvilket gør at gns.-watt kan være bemærkelsesværdigt ens på to forskellige grafikkort. To forskellige grafikkort kan f.eks. sagtens have brugt 0.032Kwh, hvilket vil give det samme gennemsnitlige wattforbrug for begge kort.


Her ser vi netop hvorfor at vi gerne havde set et passivt kølet profil. Kortet er det mindst slugende grafikkort jeg har haft i testbænken. Faktisk er X1300 ikke en gang i nærheden, og andre dyre grafikkort har faktisk et lavere strømforbrug end X1300-kortet. F.eks. det nye 7600GT der i 2D-miljø bruger mindre strøm end X1300 og ca. det samme i gennemsnit under belastning. (se evt. testen af MSI 7600GT)





OC


Geforce7300GS er det største kort med en G72-processor. Derfor forventer jeg nu ikke det store overclock, men de små krot har det med at overraske, og dette kort er tilmed forsynet med en blæser. Netop her kan det være en fordel, men tror også det r fåtallet der har en fornøjelse af at overclocke low-end-grafikkort, men lad os se på sagen:



Kortet overclockede som sagt ikke helt vildt. Faktisk virker det som om at den lille chip er presset ganske godt, men den mangler muligvis lidt ekstra strøm. Så tør man, kan man jo også skrue op for spændingen (volt) på kortet.
Men alt i alt fik det ca. 10% ekstra point i 3Dmark06, hvilket dog ikke er helt skidt.

Man må sige at dette kort clocker væsentlig bedre end GTX-kortet. Faktisk er det ganske imponerende standard-overclock for sådan et kort. Man skal jo tænke på at det i forvejen var overclocket 25- og 30-Mhz på processor og ram.